Sukututkimus jatkuu.....

Piitulaisten ensimmäinen sukuteos julkaistu 2007, painos loppu

Uuden 2015 julkaistun sukuteoksemme historia osa julkaistu 2015

Sukupolvitaulut kahdeksasta sukuhaarasta

Sukututkijamme Helvi Salmela-Virta ( sukupolvitaulut) sekä  historiamme tutkija  Asko Numminen ovat tehneet huolellista työtä sukumme vaiheiden selvittämisessä. Kuten jokainen sukututkimuksesta kiinnostunut tietää: sukututkimus ei ole koskaan vamis !!
Teokseen pääsee pujahtamaan virheitä ja toisaalta se ei koskaan ole absoluuttisen kattava. Tälle sivulle tuotetaan soveltuvin osin käytyä kirjeenvaihtoa sekä keskusteluja koskien Piitulaisen historiaa. Tehdään korjauksia sekä lisätään jatkotutkimusta varten tarkennuksia , lisäyksiä ym.

Täydennyksiä, korjauksia ym.. tarvittavaa tallennetaan tänne kotisivuille ja myöhemmin päätetään kuinka ne julkaistaan?

Agneta Piitulainen s yntynyt noin 1687, kuollut 02.05.1758 Ilomantsi Konnunniemi 71 v. "vesitauti"

Agnetan tietoja kyseli Aila Kela Kuulutko sukuuni tapahtumassa Vantaalla. Valitettavasti hänen  tietojaan ei suoraan löytynyt uudesta kirjastamme,mutta selvittelyjen kautta  seuraavat tiedot löytyivät:

Aila Kela kirjoitti seuraavat tiedot:
Agneta Piitulainen s. noin 1687, kuollut 2.5. 1758 Ilomantsi Konnunniemi 71 v. vesitauti
Puoliso Mikko Pesonen s. noin 1684 Ilomantsi Konnunniemi, kuollut 23.4. 1756 Ilomantsi Konnunniemi, korkea kuume.
Lapset: Maria s. 1719, Kristiina s. 18.10. 1723, Silja s. 24. 5. 1727, Johan (Juho) s. 1733  k.1782 Ilomantsi Konnunniemi,  Anna s. 14. 5. 1736. Lapset syntyneet Ilomantsi Konnunniemi Huosionvaara.

Tiedot löytyivät Martti Kaipaisen kirjasta Ilomantsin Pesosia ( Sukututkimusseuran kirjasto). Muita tietoja ei voitu tarkistaa.

Asko Numminen kirjoitti Aila Kelalle, josta olennaisilta osilta referoiden ja jatkotutkimusta ajatellen seuraavat tiedot:

Agneta Piitulainen oli ollut tiedossa, sekä hänen avioliittonsa Mikko Pesosen kanssa. Kun hänen vanhemmistaan ei saatu selvää Agneta jäi odottamaan tulevia tutkimuksia. Olisi ehkä ollut paikallaan kirjoittaa jotain Agnetasta ja mainita, että hänen  jälkipolvensa löytyvät Pesosten suvusta, jota on perusteellisesti tutkittu. Hän kuuluu joka tapauksessa vanhimpiin Piitulaisiin, jotka asuivat Konnunniemelle. Voi olla, että hänen isänsä on joko Akseli Piitulainen tai Valentin Piitulainen. Molemmat muuttivat Ilomantsiin Kiihtelysvaaran Palolta.

Löytyi myös toinen Agneta Piitulainen Cajanuksen sukututkimukseen kirjattuna. Hän on syntynyt myöhemmin 7.6.1729 Ilomantsissa. Isän nimi on muodossa Valto ( Valtontytär) ja se tulee ilmeisesti alunperin Valentinista, mutta Tohmajärvellä ja Ilomantsissa niitä eli 1700-luvun alussa useampia. Hänen miehensä oli Johan Henrikinpoika Silainen. Perhe asui Pielisjärvellä, jossa molemmat kuolivat. Heidän poikansa Erik Silainen oli naimisissa Liisa Uhlgrenin kanssa. Liisan isä Erik oli Sotkamon ja myöhemmin Nurmeksen pitäjänkirjuri ja tämä porvarissuku tulee alunperin Oulusta. Erikin vaimo oli taas pappissukua Uhlbrand ( Sotkamon kappalainen) ja jos mennään vielä  kauemmaksi päädytään Cajanuksen sukuun.
 
Kirjamme 1. osan sivuilla 62 ja 63 on lyhyesti mainittu yhteys Ahlholmiin ja Cajanuksen sukuun Mikko Ristonpoika Piitulaisen vaimon Kaisa Sallisen suvun kautta. Seuraavassa vaiheessa olisi hyvä täydentää tätä kohtaa ottamalla siihen Agneta Valtontytär Piitulaisen yhteys näihin sukuihin.

Tämä Agneta Valtontytär on mainittu taulussa 100.1 Hissan sukututkimuksessa, joka lytyy verkosta osoitteesta: www.student.oulu.fi/~jhhissa/Cajanus suku.htm  Löytyy myös googlaamalla hakusanalla Cajanus suku.

Helvi Salmela-Virta oli löytänyt genealogia.fi , seuraavat tiedot:  enka Agneta Pijtulain kuollut 2/5 1758 ja haudattu 29/6 1758 Konnunniemi, "vatusot" kuolinsyy, 71 vuotias. Omainen inh. Mich Pesoin.

Agnetan isästä ei ollut löytynyt tietoa. Siitä syystä Agneta jäi pois sukupolvitauluista.

Ylläolevat  tekstit kirjoitti Seppo Piitulainen sähköpostiviesteistä olennaisilta osilta kopioiden